Fysio- en manuele therapiepraktijk Zuyd
Bewust van beweging

Pijn verminderen met dry needling in Heerhugowaard

Een drogenaaldbehandeling. U had het zelf misschien al vertaald. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Gesteriliseerde, fijne naalden worden ingebracht in zogenaamde triggerpoints. Dit zijn kleine spierknopen, ontstaan door een gebrek aan zuurstof. Een korte beroering ontspant deze knopen, waardoor u weer flexibeler beweegt. Fysio- en Manuele therapie Zuyd voert dryneedlingbehandelingen uit in Heerhugowaard. De methode is in 2007 erkend door het KNGF.

Hoe werkt dry needling?

Omdat dry needling op spieren is gericht, wordt het als een fysiotherapeutische behandeling gekenmerkt. Het mag alleen door daarin gespecialiseerde fysiotherapeuten worden uitgevoerd. De manier waarop het werkt is nog niet duidelijk. Wel is wetenschappelijk aangetoond dat het pijn bestrijdt. Ook is duidelijk dat het zenuwstelsel een rol speelt. Bovendien is er een verband gevonden tussen een tijdelijke aanspanning van de spier en pijnverlichting. 

Wat voelt u van dry needling?

De meeste patiënten voelen weinig van dry needling. Het inbrengen van de naald is pijnloos. Het kan wel zijn dat u een kortstondige kramp voelt na de aanraking van een triggerpoint. Soms treedt er transpiratie op, gecombineerd met een gevoel van warmte. Er kan een kleine blauwe plek ontstaan. Deze trekt vanzelf weer weg.

 

Wilt u meer weten over dry needling?