Dry needling in Heerhugowaard

Een drogenaaldbehandeling, u had het zelf misschien al vertaald. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Gesteriliseerde, fijne naalden worden ingebracht in zogenaamde triggerpoints. Dit zijn kleine spierknopen ontstaan door een gebrek aan zuurstof. Een korte beroering ontspant deze knopen, waardoor u weer flexibeler beweegt. Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd voert dryneedling behandelingen uit in Heerhugowaard. De methode is in 2007 erkend door het KNGF. U bent bij ons dus in goede handen. Het tarief is hetzelfde als voor Fysiotherapie en wordt als zodanig ook vergoed.

Hoe werkt

Dry Needling?

Dry needling is een behandeling die gericht is op de spieren. Deze methode wordt daarom als een fysiotherapeutische behandeling gekenmerkt. Dry needling wordt ingezet bij spierklachten die al lang bestaan. Door het effectief aanprikken van de pijnlijke spieren kan de spier snel en langdurig ontspannen.

Bij dry needling wordt er geen vloeistof in de spier gespoten. Ondanks dat er veel raakvlakken zijn, is de behandeling niet vergelijkbaar met acupunctuur. Dry needling is gebaseerd op westerse anatomische en neurofysiologische uitgangspunten. De methode is wetenschappelijk bewezen op het gebied van pijnbestrijding. Dry needling is een zeer veilig en efficiënte methode.

Wat voelt u van dry needling?

De meeste patiënten voelen weinig van dry needling. Het inbrengen van de speciale dunne naald is pijnloos. Het kan wel zijn dat u een kortstondige kramp voelt na de aanraking van een triggerpoint. De spier toont een reflex bij aanraking tussen de naald en de knopen in de spier. Deze spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. U kunt een gevoel van warmte krijgen bij de behandeling. De verkramping wordt opgeheven met dry needling waar uw pijn verdwijnt. De spierfunctie is dan direct verbeterd. Er kan een kleine blauwe plek ontstaan. Deze trekt vanzelf weer weg.

Wilt u meer weten over dry needling?

Fysiotherapie

Manuele Therapie

Dry Needling

Klachten? Laat mij jou helpen!

© 2024 Fysio- en manuele therapiepraktijk Zuyd  | Power Internet B.V. | RJHosting | Power For Jobs