Manuele therapie in Heerhugowaard

Manuele therapie wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. Het doet geen pijn, maar werkt juist heel bevrijdend. Het is een specialisatie van het vak fysiotherapie die zich richt op het beter laten functioneren van de gewrichten. Een manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Voor manuele therapie kunt u ook bij Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd terecht.

Hoe werkt

Manuele Therapie?

Uw bewegingen worden bepaald door uw skeletstructuur en de weefsels die daaraan verbonden zijn. Echter worden uw bewegingen ook bepaald door uw gewenningspatronen. Zo kan meubilair, zoals stoelen en uw bed, veel invloed hebben op uw bewegingen. Dit gebeurt niet direct. Het kan jarenlang goed gaan als u dagelijks een verkeerde beweging maakt. Geleidelijk aan ontstaan er kleine blokkades, waardoor u onbewust uw houding aanpast. Er kunnen grote problemen ontstaan als deze blokkades zich opstapelen.

Het bewegingsapparaat komt op bepaalde plekken vast te zitten en kan alleen nog maar loskomen met externe druk.

Waar voelt u de blokkades?

U kunt bijvoorbeeld uw nek niet meer zo ver draaien of u hebt constant pijn in de onderrug. Blokkades kunnen overal in uw lichaam ontstaan. Het is geen uitzondering als u blokkades in uw enkel, knie, heup, schouder, elleboog of pols heeft. Het is belangrijk om dit zo goed mogelijk op te lossen.

Maar wat doet manuele therapie dan?

Een manueel therapeut heeft inzicht in uw lichaamsbouw en weet u te bevrijden van blokkades. De kennis van de therapeut zorgt door het aanpassen van uw houding dat u weer kunt genieten van beweging. Soms komt daar een kraakgeluid aan te pas maar het is niet pijnlijk. Het is daarna aan u om deze vrijheid te gebruiken om de omliggende spieren weer te versterken met de juiste training.

Weer bewegen zorgen problemen? Neem contact op met onze manueel therapeut.

Klachten? Laat mij jou helpen!

Fysiotherapie

Manuele Therapie

Dry Needling

Dry needling
of Triggerpoint therapie

Dry needling richt zich op de triggerpoints van een lichaam. Deze vorm van fysiotherapie gebruikt deze kleine punten in de spieren om uw lichaam te laten ontstaan. Op deze manier kunnen wij uw klachten laten verdwijnen.

Fysiotherapie en zorgverzekering

U kunt zelf een afspraak maken voor manuele therapie, daar heeft u geen huisarts voor nodig. De behandelingen van Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Hiervoor hoeft u het eigen risico niet te gebruiken. Het aantal te vergoeden behandelingen verschilt per type verzekering. Bij twijfel of vragen over de vergoeding kunt u altijd bellen.

Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan gelden de volgende tarieven:

* Dry needling en triggerpoint therapie vallen onder fysiotherapie

© 2024 Fysio- en manuele therapiepraktijk Zuyd  | Power Internet B.V. | RJHosting | Power For Jobs