Fysio- en manuele therapiepraktijk Zuyd
Bewust van beweging

Specialisaties van Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd

Bij Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd in Heerhugowaard vindt u meerdere specialisaties onder een dak. Onze fysiotherapeuten zijn bekwaam in de algemene fysiotherapie en werken in specialistische velden nauw met elkaar samen. Zo geven wij de meest effectieve behandeling voor uw klachten.

Fysiotherapie

De reguliere fysiotherapie bestaat uit 3 onderdelen, namelijk de diagnose, het behandelplan en de behandeling zelf. De diagnose is vaak al tijdens de intake te stellen. Soms is daarvoor wat extra onderzoek nodig. Op basis van de resultaten stellen we dan een behandelplan op, dat meestal bestaat uit 4 tot 10 sessies, gecombineerd met oefeningen voor thuis. Hierna voeren we de behandeling uit, en evalueren we de vorderingen elke sessie opnieuw. 

Na de behandeling
Zijn de klachten verdwenen, dan is het meestal verstandig om de spieren rondom het zwakke punt te blijven trainen. Dit voorkomt dat het probleem terugkomt. Het kan zijn dat we u hiervoor doelgerichte oefeningen meegeven, of dat we u een bepaalde sport aanraden, zoals zwemmen.

Dry needling

Dry needling is een vorm van fysiotherapie waarbij de aandacht ligt op triggerpoints. Dit zijn kleine punten in de spieren rondom het skelet. Hier kunnen knopen in ontstaan die met dry needling worden ontspannen.  

Fysiotherapie en zorgverzekering

Zonder tussenkomst van een huisarts kunt u een afspraak maken op fysiotherapie. De behandelingen van Fysio- en Manuele therapie Zuyd worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Hiervoor hoeft u het eigen risico niet te gebruiken. Het aantal te vergoeden behandelingen verschilt per type verzekering. Bij twijfel of vragen over de vergoeding kunt u altijd bellen.           

Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan gelden de volgende tarieven:

  • Fysiotherapie € 29,50 *
  • Fysiotherapie aan huis € 42,50
  • Manuele therapie € 40,-
  • Screening € 13,-
  • Screening & intake € 42,50
  • Intake na verwijzing € 42,50

* Dry needling en triggerpointtherapie vallen onder fysiotherapie